Ga je binnenkort trouwen en denk je erover om een goochelaar in te huren om je gasten te vermaken? Uitstekend idee !! Een goochelaar op een bruiloft kun je op verschillende momenten inzetten. Bijvoorbeeld tijdens de receptie of je diner, of natuurlijk tijdens het feest.

De goochelaar kan rondlopen en jullie gasten vermaken met zogenoemde close-up magic (goochelen van dichtbij).

Maar wat kost dat nu? Een goochelaar huren voor je bruiloft?

De prijs/gage die een goochelaar rekent is afhankelijk van een paar factoren. Goochelen is een vrij beroep en in principe betaal je een goochelaar niet per uur. Dus of hij (of zij…) 1 uur of 3 uur aanwezig is, maakt voor de goochelaar vaak niet zo veel uit. Zijn prijs zal hij er zeer waarschijnlijk niet op aanpassen.

De kosten van een goochelaar voor een bruiloft zal voor een groot afhangen van de ervaring en kwaliteit van de goochelaar. Een beginnende goochelaar zal minder vragen dan een ervaren goochelaar. In de regel kun je aanhouden dat een beginnende goochelaar voor een dagdeel ongeveer rond de 250 – 350 euro zal kosten! Let wel, met beginnende goochelaar bedoelen we zeker niet dat deze goochelaar niet goed is!! (De meeste goochelaars zijn al jaren bezig met oefenen, trainen en hun trucs laten zien ,voordat ze de stap naar betaalde klussen doen!).

Voor een meer ervaren goochelaar zal je rekening moeten houden van een gage van boven de 350 euro! Maar ook daar zijn weer gradaties in. Sommige ervaren goochelaars komen op jullie bruiloft voor 350 euro, een ander zal misschien wel 600 euro vragen! Wat is daar dan het verschil?

Professionele goochelaar

Een professionele goochelaar is een full-time goochelaar die dus verder geen ander werk doet. In de regel kun je zeggen een professionele goochelaar meer dan 100 optredens per jaar doet. En daar ligt dan ook meteen het prijsverschil, deze goochelaars zijn ervaren en hebben in de loop der jaren kwaliteit “gekweekt”! En geloof ons, elke bruiloft is weer anders: er gebeuren altijd onverwachte dingen. Een professionele goochelaar weet daar mee om te gaan en kan in elke situatie ingezet worden. Hij weet dat hij afspraken moet maken met bv de catering, andere artiesten zoals de DJ of band en meer zaken waar jullie, als bruidspaar, niet aan denken… Hij kan snel schakelen als er ineens iets onverwachts gebeurt wat niet op de planning stond, etc.

Met een professionele goochelaar weet je eigenlijk zeker dat het goed is. Maar… daar is het prijskaartje dan ook vaak naar!

Goochelaar inhuren

Stel dat je nu denkt:  “Ja, ik wil wel een goochelaar huren voor mijn bruiloft”, waar moet je dan terecht? Op internet zijn letterlijk honderden website’s van goochelaars te vinden, de één nog mooier dan de andere. Het zal je veel tijd kosten al deze site’s langs te gaan om te kijken of deze goochelaar ook op bruiloften werkt en om op te vragen wat ze kosten.

Gelukkig hebben wij een ideale oplossing voor je. Via boek-een-goochelaar kun je GRATIS en geheel vrijblijvend tot 5 offerte’s opvragen van de goochelaar naar jouw keuze. Ga simpelweg naar de site, vul je budget en locatie in en selecteer dat je je type goochelaar (close-up goochelaar is meest geboekt bij bruiloften) en voila, er rollen meteen een aantal goochelaars aan wie je een offerte kunt vragen.

Alvast veel plezier op je bruiloft en het is een goede keuze om een goochelaar te huren voor je builoft!